Zorgbeveiliging

Iedereen heeft ten minste één keer in zijn leven de uitdrukking gehoord: "Als je ze niet kunt zien, dan zien ze jou ook niet." Dit is een beetje medisch jargon dat betekent dat er geen zichtbare tekenen van een ziekte zijn. Als een patiënt bijvoorbeeld diabetes heeft en geen symptomen of uiterlijke tekenen, dan is het uiterst moeilijk om de ziekte vroeg genoeg te ontdekken om te voorkomen dat er ernstige complicaties ontstaan. Daarom is de beste manier om uw gezin gezond te houden, hen in te schrijven in ziekteverzekeringsprogramma's zoals die aangeboden door AmeriHealth New Home. Gelukkig zijn er voor diegenen die geen verzekering kunnen krijgen via hun werkgever of geen betaalbare dekking kunnen vinden tegen een prijs die ze zich kunnen veroorloven, nog tal van andere manieren om uzelf en uw geliefden te beschermen tegen het risico om onaangekondigd ziek te worden. Hier bespreken we enkele belangrijke onderwerpen in verband met de beveiliging van de gezondheidszorg om u meer inzicht te geven in wat u zelf moet doen en hoe anderen u kunnen helpen om uw persoonlijke gegevens en financiën veilig te bewaren.

Wat is gezondheidszorg beveiliging?

Beveiliging van de gezondheidszorg (Zorgbeveiliging) is het beschermen van uw gezondheidsinformatie tegen toegang of diefstal door anderen. Het is ook bekend als privacy of gegevensbeveiliging. Beveiliging van de gezondheidszorg is belangrijk voor alle personen, ongeacht hun gezondheid of financiële situatie. Wanneer iemand wordt gehackt of gekraakt, kunnen de gegevens met betrekking tot hun medische informatie worden gestolen, waardoor de betrokkene wordt blootgesteld aan identiteitsdiefstal, financiële fraude en andere gevaren. Daarom kan een goede beveiliging van de gezondheidszorg de veiligheid en levenskwaliteit van iedereen aanzienlijk verbeteren.

Bescherm uw medische gegevens

Medische informatie is elk stukje data of informatie verzameld door of namens een zorgverlener dat u kan identificeren, zoals uw naam, adres en medische geschiedenis. Als iemand toegang krijgt tot uw elektronische medische dossiers, kan hij uw gezondheidsinformatie stelen en fraude plegen. Een andere manier om uw medische gegevens veilig te houden, is ze te coderen. Versleuteling versleutelt gegevens, zodat alleen een ontvanger met de juiste sleutel deze kan ontsleutelen. Zelfs als uw elektronische medische dossiers worden gestolen, zijn ze dus voor niemand anders leesbaar.

Blijf op de hoogte van veranderende wetten in de gezondheidszorg

Naarmate de technologische vooruitgang de gezondheidszorgindustrie vooruit blijft stuwen, moeten wetgevers ook de wetten herzien die de industrie omringen door nieuwe regels te creëren en bestaande regels bij te werken om gelijke tred te houden met deze veranderingen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de recente wetswijzigingen in de gezondheidszorg die in oktober van kracht worden. Veranderingen in de wet vereisen nu een uitgebreidere uitwisseling van informatie tussen zorgverleners, zoals artsen, ziekenhuizen en laboratoria. Bovendien zullen mensen nu in staat zijn om op het verzekeringsplan van hun ouders te blijven tot ze 26 jaar oud worden, wat gunstig is voor jonge volwassenen die zich anders geen ziektekostenverzekering hadden kunnen veroorloven.

Conclusie

Vandaag is het meer dan ooit belangrijk om je gezondheidsinformatie te beschermen. Gezondheidsinformatie kan worden gebruikt om uw identiteit te stelen en toegang te krijgen tot uw bankrekening. Het is belangrijk om de informatie die u aan uw arts geeft, zoals uw adres en telefoonnummers, en uw medische gegevens, zoals testresultaten, uit de buurt van nieuwsgierige ogen te houden. Uw zorgverleners hebben recht op sommige van deze gegevens, maar ze mogen geen toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben om u te behandelen. Beveiliging van de gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van gezond blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Met de snel veranderende gezondheidszorgindustrie en de behoefte aan meer regelgeving, zal de beveiliging van de gezondheidszorg in de toekomst alleen maar belangrijker worden.